انتقاد فیلم Graduation - فارغ التحصیلی
یکی از خصوصیاتی که ساز و کارِ فکری و فلسفی ما انسان ها را تعریف و تمجید میکند این است که هیچکس خودش را تحت عنوان آدم بد داستان نمی بیند . بعضا از بزرگ ترین بدمن های بلندمرتبه سینما , آنهایی میباشند که اتفاقا بعضی وقت ها خیلی اکثر از قهرمان با آن ها همذات پنداری و همدلی میکنیم . زیرا بعضی وقت ها بدترین و ترسناک ترین اتفاقات جهان بوسیله اشخاصی به وقوع می پیوندند که هیچ وقت تاءمل نمی کردند در حالا انجام بدترین و ترسناک ترین شغل های جهان میباشند . بلکه آن ها از زاویه ی روئت کرد خودشان , تماما صحیح , عادلانه و اجتناب ناپذیر بوده اند . هیچکس با خودآگاهی بی نقص نمی گوید که میخواهد عالم را به دوزخ وجهنم بکشاند , بلکه دوستانه اعتقادوباور دارااست که در حالا اصلاح کردن دنیای خرابِ شرایط فعلی است . یا این که همه ی ما که هر از گهگاه سوای خرید بلیت از گیت مترو رد می شویم یا این که از اقتدار ی مان برای نوع کردن وام یک کدام از رفقا استعمال میکنیم , هزار نوع عامل برای توجیه کردن کارمان داریم . احتمال دارد اخلاق مدارترین انسان ها در حین متانت صحبت از عدم قانون شکنی بزنند , ولی کافی است به عبارتی آدم ها در گرداب سرگیجه آور و پیچیده ی معاش گرفتار شوند یا این که به اندازه ی کافی به باطن دیده هیولا زل بزنند تا خویش فارغ از این که متوجه شوند به یکی از به عبارتی چیزهایی تبدیل شوند که علیه اش مبارزه می کردند . بعضی وقت ها انگار <<اخلاق>> چیزی بخش اعظم از نوآوری آدم وجود ندارد . چیزی که هنگامی پایش بیافتد میتواند به اندازه ی مخترعانش پرعیب و نقص , غیرقابل اتکا و نا مفهوم باشد .

<<فارغ التحصیلی>> ( Graduation ) , جدیدترین فیلم کریستین مونجیوی رومانیایی با این مورد سروکار داراست . با خرابی ریشه دوانده و گسترده ی جامعه ی رومانی که هیچکس یارای فراروگریز از آن را ندارد , بلکه در همت برای رویارویی یا این که فرارو گریز از تارهای چسبنده ی آن , خویش به یکی از سربازانِ گسترش دهنده ی این خرابی و بی قانونی تبدیل می گردد . <<فارغ التحصیلی>> یکی از آن سینماهای آگاهی دهنده ای است که با قصه معمولی و بی شیله پیله ی داستانش و فارغ از قضاوت کاراکترهایش , دست روی یک بحران و اختلال وسیع البته عادی شده ی اجتماعی میگذارد و آن را به به عبارتی آسانی که در دنیای حقیقی وواقعی به یک روتین تبدیل شده به تصویر میکشد و از روش تماشای آن متوجه حقیقتی می شویم که خب , بخش اعظمی از ما خیلی آسان از کنارش می گذریم یا این که فارغ از این که بدانیم , یک کدام از اشخاصی هستیم که این بحران را مانند یک اپیدمی پخش میکنیم . سود فیلم متواضعی است که مانند شغل های گذشته مونجیو , به ساده ترین صورت ممکن به یک کدام از کوبنده ترین و تفکربرانگیزترین فیلم هایی که این آخرها مشاهده کرده اید تبدیل می شود و فرم فیلمسازی اختصاصی این کارگردان را با توان ادامه می دهد .

اما شرط می بندم ممکن است نام کریستین مونجیو تا به امروز به گوش اکثری از شما نخورده , البته مشکلی نمی باشد . به این دلیل که دست کم از این سپس هیچ بهانه ای برای دنبال نکردن شغل های وی نخواهید داشت . مونجیو در کنار افرادی همچون اصغر فرهادی و یورگوس لانتیموسِ یونانی در سال های اخیر به توده بعضی از مهم ترین و منحصربه فردترین فیلمسازانِ بین المللی و موج نوی سینمای کشورش به هم پیوسته است . برجسته ترین خصوصیت فیلم های مونجیو داستانگویی پرجزییات و واقع گرایانه البته سوای زرق و برق های معمول سینمایی است . فیلم های مونجیو به طرز فوق العاده ای از حیث فرمی بی آلایش می باشند و برعلیه گرامر معمول شخصیت پردازی و داستانگویی سینما قرار می گیرند .

نقد فیلم Graduation - فارغ التحصیلی

ی ,ها ,های ,فیلم ,یک ,مونجیو ,این که ,یا این ,به عبارتی ,از این ,یکی از

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

دانلود سریال حرفه ای آکادمی ادوردز امیر علی زروندی برترین خبرنامه تخصصی برنامه نویسی و سئو سلطان نصیر پاپ کرن مدیا مطالب اینترنتی اینده سازی سیدمحمدجواد موسوی حسینی شرکت تعاونی در دهه 1370 الی 1380